Osteopathie

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het gehele lichaam gebaseerd op principes uit de anatomie, fysiologie, neurologie en embryologie.

Alles in het lichaam beweegt. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. De osteopaat onderzoekt en behandelt het lichaam als één geheel en richt zich op een gezonde beweeglijkheid van alle lichaamsweefsels. Omdat lichaamsweefsels op verschillende manieren met elkaar verbonden zijn, is de oorzaak van klachten meestal elders in het lichaam terug te vinden. Door het behandelen van de oorzaak krijgt het lichaam de mogelijkheid om te herstellen waardoor de pijn vermindert of zelfs verdwijnt.

De osteopaat maakt gebruik van diverse manuele technieken zoals mobilisaties, spiertechnieken en manipulaties. Een behandeling voelt vaak prettig aan.

Baby's en kinderen

De behandeling van baby's en kinderen heeft een bijzondere plaats binnen de osteopathie. Door de zachtheid van de toegepaste technieken is osteopathie een goede methode om baby's en kinderen veilig en effectief te kunnen behandelen. Veel voorkomende indicaties voor de behandeling van baby's zijn: huilbaby, voorkeurshouding, reflux-problematiek, maag en darmklachten.

Veiligheid

Veiligheid is van groot belang en staat voorop. Indien nodig verwijst de osteopaat u door naar uw arts of specialist.