Onderzoek en behandeling

Er wordt uitgebreid tijd gemaakt voor het bespreken van uw klacht, ook uw medisch verleden en eventuele erfelijke ziektes komen aan bod. Vervolgens onderzoekt de osteopaat de beweeglijkheid van alle weefsels in het lichaam. Dit is dus niet beperkt tot de regio van de klachten. Zowel het bekken, de rug en de andere gewrichten als de organen en de schedel worden op beweeglijkheid getest.

Met diverse manuele technieken behandelt de osteopaat de regio's met een verminderde beweeglijkheid. Meestal voelt de behandeling prettig aan. Tussen twee behandelingen zit minimaal 1 week. Zo heeft het zelfherstellend vermogen van het lichaam voldoende tijd om tot een nieuw evenwicht te komen.

Soms krijgt een patiënt na de behandeling korte tijd last van hoofdpijn, vermoeidheid of juist een verergering van de klacht. Het is dan ook goed om de dag van de behandeling rustig door te brengen. Wacht met fanatiek sporten liever tot de volgende dag.

Als de behandeling aanslaat, merkt de patiënt al snel vooruitgang. Meestal wordt de klacht minder in drie tot zes behandelingen.